Noord-Zuid

Gent is een solidaire stad en wil dat ook blijven. Via de Noord-Zuiddienst en het Vredeshuis willen we dit engagement verder vorm geven. Eerlijke handel is een must en daarbij moet de Stad Gent een voorbeeldrol opnemen.

 

Informeren en sensibiliseren rond de noodzaak van eerlijke handel en de  gevolgen van onze  ecologische voetafdruk voor de klimaatverandering in het Zuiden, is prioritair.

 

Het Vredeshuis speelt daar ook zijn rol in. Een open, laagdrempelig huis waar van gedachten wordt gewisseld en waar activiteiten worden aangeboden die jongeren en volwassenen bewust maken van de Noord-Zuidproblematiek.

Actueel

De eerste week van Belmundo, hét jaarlijks activiteitenfestival rond internationale solidariteit, zit er alweer op. De eerste festivalweek was gekruid met een stevige actie én een feest aan het Gravensteen. Via een ludieke ‘bestorming’ van het Gravensteen, onder deskundige leiding van productiehuis Cirq, werd het Europese vluchtelingenbeleid in vraag gesteld. Maar het was ook een week vol...

Tine Heyse en Bogdan Vandenberghe (11.11.11) gaven in het Vredeshuis de aftrap voor de negende editie van Belmundo. Hét jaarlijks activiteitenfestival rond internationale solidariteit. Het centrale thema voor deze editie is ‘duurzame vrede’, wat naadloos aansluit bij de campagne ‘Strijd mee voor vrede’. Een heleboel Gentse organisaties organiseren één maand lang tientallen activiteiten. Er...

Eerlijke mode leeft in Gent,  ook achter de schermen. Tijdens een druk  bijgewoonde Fair Fashion Talk verkenden ondernemers, middenveld en stad samen het thema eerlijk textiel. Complexe problemen, zoals de uitdagingen in de textielsector, pak je nu eenmaal beter samen aan.

Tine Heyse: “Zowel Bharat van Yak en Yeti, mogelijk de langst actieve Fair Fashion-ondernemer in Gent, als Jozefien...

Pagina's