Noord-Zuid

Gent is een solidaire stad en wil dat ook blijven. Via de Noord-Zuiddienst en het Vredeshuis willen we dit engagement verder vorm geven. Eerlijke handel is een must en daarbij moet de Stad Gent een voorbeeldrol opnemen.

 

Informeren en sensibiliseren rond de noodzaak van eerlijke handel en de  gevolgen van onze  ecologische voetafdruk voor de klimaatverandering in het Zuiden, is prioritair.

 

Het Vredeshuis speelt daar ook zijn rol in. Een open, laagdrempelig huis waar van gedachten wordt gewisseld en waar activiteiten worden aangeboden die jongeren en volwassenen bewust maken van de Noord-Zuidproblematiek.

Actueel

Met dit filmpje en een stevig dossier stelde Gent zich enkele weken geleden kandidaat voor de EU Cities for Fair and Ethical Trade Award. Eind vorige week kregen we te horen dat Gent op de shortlist staat én dus bij de top hoort van eerlijke en ethische steden in Europa. Gent was de eerste Fair Trade Gemeente in Vlaanderen en maakt nu kans om de eerste Fair Trade Stad van Europa te...

De derde editie van het Fair Fashion Fest was opnieuw een schot in de roos. Met dank aan de tientallen organisaties en vrijwillige medewerkers. Maar liefst 3.600 bezoekers genoten in het MIAT van een dag vol eerlijke mode.

Tine: ‘Fair Fashion Fest illustreerde met haar duizenden bezoekers alweer dat eerlijke kledij en eerlijke mode geen marginaal fenomeen meer zijn.  Fair Fashion Fest...

Deze week is het vijf jaar geleden dat het Rana Plaza complex instortte in Bangladesh. Daarbij kwamen 1.138 kledingarbeiders om. Meer dan tweeduizend anderen raakten gewond.  Sindsdien is de veiligheid in de Bengaalse fabrieken er op vooruit gegaan, maar de kledingarbeidsters blijven werken voor hongerlonen met lange werkdagen.

De voorbije jaren hebben we met Stad Gent ingezet op...

Pagina's