Milieu

Een gezond milieu is een basisvoorwaarde om gezond te kunnen leven. Daarom is het belangrijk om milieuverontreiniging te voorkomen, te beperken en terug te dringen. Een goede luchtkwaliteit en de aanpak van geluidshinder zijn hierbij prioritair.

 

Elke Gentenaar produceert heel wat afval. Afvalpreventie en een goede sortering zijn  cruciaal. Zo moet het aandeel GFT in de restafvalzak  nog naar omlaag. En we blijven ijveren voor een propere stad, door sluikstorten en zwerfvuil kordaat aan te pakken. Maar ook door een beroep te doen op alle Gentenaars en iedereen die Gent bezoekt.  

Actueel

Op de commissie Welzijn, Werk en Milieu van afgelopen dinsdag stelde Tine het Netheidsrapport van 2017 voor. Het rapport biedt een objectief en cijfermatig overzicht van de inspanningen en resultaten van de aanpak van Stad Gent en IVAGO voor het zwerfvuil- en sluikstortprobleem.

Tine: “Gent is voor het vierde jaar op rij properder geworden. De...

Afgelopen vrijdag mocht Tine de vijzen aandraaien bij de plaatsing van de eerste  van  de 3.000 nieuwe afvalkorven die in Gent komen ter vervanging van de bestaande afvalkorven.   De nieuwe olijfgroene korven hebben een opening die is aangepast aan het huidige afval, zijn groter(100 liter), en zijn voorzien van een peukenbakje .

Vandaag bestaat er een kakofonie aan korven: grijze...

De Graslei is één van de mooiste plekjes in Gent. Het is er heerlijk genieten van het zonnetje. Helaas heeft dat genieten ook een keerzijde en wordt deze plek ontsierd door allerlei zwerfvuil. Onaanvaardbaar!

IVAGO zorgde voor 10 extra vuilnisbakken van 240l aan de Gras- en Korenlei. Deze worden tot 3 keer per dag leeggemaakt. En nog ligt er afval. IVAGO zal de huidige vuilnisbakken nog...

Pagina's