Milieu

Een gezond milieu is een basisvoorwaarde om gezond te kunnen leven. Daarom is het belangrijk om milieuverontreiniging te voorkomen, te beperken en terug te dringen. Een goede luchtkwaliteit en de aanpak van geluidshinder zijn hierbij prioritair.

 

Elke Gentenaar produceert heel wat afval. Afvalpreventie en een goede sortering zijn  cruciaal. Zo moet het aandeel GFT in de restafvalzak  nog naar omlaag. En we blijven ijveren voor een propere stad, door sluikstorten en zwerfvuil kordaat aan te pakken. Maar ook door een beroep te doen op alle Gentenaars en iedereen die Gent bezoekt.  

Actueel

Afgelopen woensdag mocht Tine samen met de Geveltuinbrigade en Miet Maes, directrice van school De Mozaïek, symbolisch de eerste geveltuin planten. Nog 499 te gaan!

De Geveltuinbrigade van het Gents MilieuFront en Refu-Interim is één van de 17 winnende projecten uit het Burgerbudget Gent.  Het wil op anderhalf jaar tijd 500 geveltuinen aanleggen. Er zijn immers heel wat mensen die wel...

Reeds in 2015 keurde de Gentse gemeenteraad een motie goed om statiegeld in te voeren. Niet meer dan logisch dat Tine Heyse positief antwoordde op de vraag van Sara Matthieu in de gemeenteraad om als stad aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie. Deze alliantie bundelt de krachten van organisaties, bedrijven, verenigingen en lokale overheden rond één vraag aan de Nederlandse en Vlaamse...

De drankenproducenten brengen steeds meer drankjes op de markt in wegwerpverpakkingen. Ruim 1 miljoen flessen per minuut wereldwijd. Daarvan belanden er miljarden in het zwerfafval en uiteindelijk ook in onze oceanen. Hier valt simpelweg niet tegenop te ruimen, ondanks het harde werk van IVAGO en onze netheidscharters.

Terwijl wij met het afval blijven zitten, telt de drankenindustrie...

Pagina's