Landbouw & Dierenwelzijn

Stadslandbouw willen we verder uitbouwen, samen met de professionele landbouw in Gent. Een deel van de voedselproductie van een stad kan lokaal geproduceerd worden, zowel in de groene rand rond de stad als in volkstuintjes of op daktuinen. De oprichting van een voedselraad (food council) staat ook op het programma.

 

Dieren mogen niet vergeten worden. Stad Gent ondersteunt de dierenasielcentra en het dispensarium,  waar mensen met een laag inkomen hun huisdier kunnen laten verzorgen. Het dierenbeleid houdt verder het uitbouwen van een netwerk van hondentoiletten in en de sterilisatie van zwerfkatten. 

Actueel

Vorige week opende het prachtige nieuwe Dierendispensarium in het Vogelenzangpark. Het dispensarium is een dierenartsenpraktijk waar mensen met een laag inkomen terecht kunnen voor standaard medische zorg voor hun huisdieren, tegen een verlaagd tarief. In 2012 openden de Universiteit Gent, de Stichting Prins Laurent en de Stad Gent samen een dispensarium in een mini-pand in de Dampoortstraat....

Met ‘Vanier’, het Gents voor ‘Van hier’, wil Stad Gent de korte keten voor voedsel nog meer doortrekken en opschalen. Vanier wordt een webplatform voor restaurants, winkeliers en grootkeukens, waar zij op een gemakkelijke en professionele manier lokale producten rechtstreeks van bij de boer kunnen kopen.

Tine: Er zijn in Gent...

Huisdieren in huis? Laat de brandweer weten dat ze aanwezig zijn, zodat ze er bij brand rekening mee kunnen houden. Haal jouw gratis huisdiersticker af in de Stadswinkel (Botermarkt 17A) en hang hem op een zichtbare plek op het raam. Tine Heyse: “Dit is een eenvoudige maatregel die wel wat dierenlevens kan redden. Het is dus evident dat we als Stad meedoen met het proefproject van...

Pagina's