Landbouw & Dierenwelzijn

Stadslandbouw willen we verder uitbouwen, samen met de professionele landbouw in Gent. Een deel van de voedselproductie van een stad kan lokaal geproduceerd worden, zowel in de groene rand rond de stad als in volkstuintjes of op daktuinen. De oprichting van een voedselraad (food council) staat ook op het programma.

 

Dieren mogen niet vergeten worden. Stad Gent ondersteunt de dierenasielcentra en het dispensarium,  waar mensen met een laag inkomen hun huisdier kunnen laten verzorgen. Het dierenbeleid houdt verder het uitbouwen van een netwerk van hondentoiletten in en de sterilisatie van zwerfkatten. 

Actueel

Afgelopen woensdag plantte Tine Heyse, schepen voor dierenwelzijn, samen met het Dierenasiel Gent en schepen De Regge, een meiboom op het gebouw aan de Noorderlaan. Vanaf mei 2019 zal de Koninklijke Maatschappij voor Dierenbescherming, beter bekend als ‘Dierenasiel Gent’, daar zijn intrek nemen.

“Samen met Dierenasiel Gent hebben we hard gewerkt om dit te...

‘Aan de lijn en in de zak, iedereen op zijn gemak!’ Met die campagne wil Tine Heyse, samen met schepen Rudy Coddens, hondenbaasjes sensibiliseren om hondenpoep op te ruimen én honden aan de leiband te houden. Tezelfdertijd wordt het toezicht in groengebieden verhoogd en worden de bestaande voorzieningen voor honden uitgebreid. Zo opende deze week de 23ste Gentse hondenlosloopweide aan...

Sinds 3 maart 2017 zet Foodsavers Gent, een samenwerking tussen Stad Gent en OCMW, zich in om voedseloverschotten uit de Gentse regio te recupereren en te herverdelen naar armoedeverenigingen in Gent. Op het logistieke platform van Foodsavers Gent worden overschotten aan een kwaliteitscontrole onderworpen en geleverd aan Gentse sociale organisaties en sociale restaurants. Daardoor krijgen...

Pagina's