Landbouw & Dierenwelzijn

Stadslandbouw willen we verder uitbouwen, samen met de professionele landbouw in Gent. Een deel van de voedselproductie van een stad kan lokaal geproduceerd worden, zowel in de groene rand rond de stad als in volkstuintjes of op daktuinen. De oprichting van een voedselraad (food council) staat ook op het programma.

 

Dieren mogen niet vergeten worden. Stad Gent ondersteunt de dierenasielcentra en het dispensarium,  waar mensen met een laag inkomen hun huisdier kunnen laten verzorgen. Het dierenbeleid houdt verder het uitbouwen van een netwerk van hondentoiletten in en de sterilisatie van zwerfkatten. 

Actueel

Op 20 maart wordt de 2de editie van de Food Waste Awards georganiseerd in Brussel. Vorig jaar won Stad Gent een award voor het Restorestje. Een jaar later is Stad Gent samen met OCMW Gent opnieuw genomineerd met Foodsavers Gent. Dit sociale distributieplatform haalt voedseloverschotten op in supermarkten en herverdeelt ze naar Gentse sociale organisaties. 

Help Foodsavers Gent ...

Afgelopen zaterdag werd in Afsnee een nieuw stadsgericht landbouwproject voorgesteld. Op 10,7 ha landbouwgrond van het Gentse OCMW gaan twee biolandbouwers een unieke samenwerking aan met een lokale veehouder. De landbouwers krijgen de gronden voor minstens 9 jaar in bruikleen van Stad Gent, die de gronden in opstal krijgt van het OCMW. Vanaf april kunnen Gentenaren er terecht om zelf groenten...

Het project Foodsavers Gent dat in maart gelanceerd werd door Stad Gent en OCMW Gent blijft hard gaan. Het project dat voedseloverschotten ophaalt en herverdeelt naar armoedeverenigingen en sociale restaurants heeft nu al meer dan 200 ton voedsel van de verspilling gered. Het project krijgt er nog een extra morele boost bovenop nadat het twee keer in de prijzen viel in minder dan een maand...

Pagina's