Klimaat & Energie

Tegen 2050 wil Gent klimaatneutraal zijn. Daarom is het belangrijk om het energieverbruik in Gent drastisch te doen dalen en om zelf duurzame energie op te wekken. Dit moet ook haalbaar zijn voor mensen die het niet breed hebben, via energiescans en goedkope leningen. Het is ook belangrijk dat Gentenaars kunnen participeren in het opwekken van duurzame energie in het Gentse.

 

Klimaatverandering laat zich al voelen. Klimaatadaptatie, het aanpassen aan de onvermijdbare gevolgen van klimaatverandering, dringt zich dan ook op. Hiervoor moet ingezet worden op groene vegetatie- en blauwe waterstructuren in de stad. Zowel om overstromingen te voorkomen als om verkoeling te brengen tijdens warme periodes.

Voor klimaat en energie heeft Tine Heyse een coördinerende rol.

Actueel

 

Gent kan in 2020 European Green Capital  (EGCA 2020) worden en dat is mede dankzij de inspanningen van iedereen in Gent. Daarom wil Stad Gent graag alle Gentenaars, ondernemers en organisaties die nu al meehelpen om van Gent een Groene Hoofdstad te maken, bedanken met een medaille.

Vraag je medaille hier aan, post je selfie met medaille met #EGCA2020 op sociale media en...

Gent aan Zee, het klimaatfestival in de Bijloke op zondag 6 mei 2018, werd een overdonderend succes. Tal van bezoekers lieten zich inspireren door de verhelderende lezingen, aparte workshops en talrijke duurzame initiatieven. Het is duidelijk: de zee maakt voorlopig geen kans in Gent. Enthousiaste bezoekers keerden terug met massa’s tips en inspiratie om van Gent een klimaatneutrale...

Zondag 6 mei wordt de Bijlokesite omgetoverd tot een heus Klimaatfestival ‘Gent aan Zee’. Een inspirerend festival rond het thema duurzaamheid. Gent aan zee? Neen, zover is het niet. En als het van de Stad afhangt, zal het ook niet zo ver komen. Tijdens het gratis klimaatfestival ‘Gent aan Zee’ onderstreept de Stad de noodzaak om van Gent een klimaatneutrale stad te maken. Zodanig dat...

Pagina's