Klimaat & Energie

Tegen 2050 wil Gent klimaatneutraal zijn. Daarom is het belangrijk om het energieverbruik in Gent drastisch te doen dalen en om zelf duurzame energie op te wekken. Dit moet ook haalbaar zijn voor mensen die het niet breed hebben, via energiescans en goedkope leningen. Het is ook belangrijk dat Gentenaars kunnen participeren in het opwekken van duurzame energie in het Gentse.

 

Klimaatverandering laat zich al voelen. Klimaatadaptatie, het aanpassen aan de onvermijdbare gevolgen van klimaatverandering, dringt zich dan ook op. Hiervoor moet ingezet worden op groene vegetatie- en blauwe waterstructuren in de stad. Zowel om overstromingen te voorkomen als om verkoeling te brengen tijdens warme periodes.

Voor klimaat en energie heeft Tine Heyse een coördinerende rol.

Actueel

Op 24 mei vierde vzw REGent haar 10e verjaardag. In 2007 werd de organisatie opgericht door stad Gent in samenwerking met het OCMW Gent, Samenlevingsopbouw Gent, het Gents Milieufront en Gent Stad in Werking. De belangrijkste opdracht van de organisatie is om Gentenaars te ondersteunen in energiezuinige verbouwingen, waarbij ze bijzondere aandacht heeft voor kwetsbare gezinnen. Want stad Gent...

 

Gent kan in 2020 European Green Capital  (EGCA 2020) worden en dat is mede dankzij de inspanningen van iedereen in Gent. Daarom wil Stad Gent graag alle Gentenaars, ondernemers en organisaties die nu al meehelpen om van Gent een Groene Hoofdstad te maken, bedanken met een medaille.

Vraag je medaille hier aan, post je selfie met medaille met #EGCA2020 op sociale media en...

Gent aan Zee, het klimaatfestival in de Bijloke op zondag 6 mei 2018, werd een overdonderend succes. Tal van bezoekers lieten zich inspireren door de verhelderende lezingen, aparte workshops en talrijke duurzame initiatieven. Het is duidelijk: de zee maakt voorlopig geen kans in Gent. Enthousiaste bezoekers keerden terug met massa’s tips en inspiratie om van Gent een klimaatneutrale...

Pagina's