Foodsavers Gent valt twee keer in de prijzen

Het project Foodsavers Gent dat in maart gelanceerd werd door Stad Gent en OCMW Gent blijft hard gaan. Het project dat voedseloverschotten ophaalt en herverdeelt naar armoedeverenigingen en sociale restaurants heeft nu al meer dan 200 ton voedsel van de verspilling gered. Het project krijgt er nog een extra morele boost bovenop nadat het twee keer in de prijzen viel in minder dan een maand tijd. Nadat Foodsavers Gent de publieksprijs van de ‘Grote Prijs Toekomstige Generaties’ binnenhaalde, won het eerder deze week ook de Sustainable Partnerships Award van The Shift.

De eerste prijs beloont initiatieven die de principes van duurzaamheid succesvol integreren in hun dagelijkse werking. Bij de tweede prijs ligt de focus op samenwerkingen tussen de profit- en non-profitsector. Hierbij springt Foodsavers Gent eruit door het grote aantal én de diversiteit van partners die eraan meewerken: de veiling, retailers, een landouwcoöperatie bij de aanbieders van voedseloverschotten, en anderzijds bijna 50 sociale organisaties die overschotten ontvangen.

Schepen voor Leefmilieu Tine Heyse: “Foodsavers Gent valt voor de tweede keer in korte tijd in de prijzen. Het project geeft vorm aan de Gentse voedselstrategie, door structureel in te zetten op een zinvolle herverdeling van voedseloverschotten. Bovendien geeft het project vorm aan de noodzakelijke CO2-besparing. Zo is de meer dan 200 ton voedsel die van de verspilling wordt gered, goed voor ongeveer 500 ton CO2-besparing.” 

Datum agenda: 

maandag, december 4, 2017